Η επαρχία Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα ολοκλήρωσε σήμερα το δημόσιο πένθος μιας εβδομάδας που κήρυξε μετά το σεισμό που έπληξε την περιοχή προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 193 ανθρώπων, τον τραυματισμό 13.000, ενώ 25 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι.

Η τελετή για την λήξη του πένθους άρχισε σήμερα υπό τον ήχο των σειρήνων, στις 8.02′ τοπική ώρα (3.02′ ώρα Ελλάδος), ακριβώς την ώρα που η γη της Σιτσουάν σείστηκε το περασμένο Σάββατο, ενώ ακολούθησαν τρία λεπτά σιγής, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κρατική τηλεόραση CCTV έδειξε σκηνές από την τελετή που πραγματοποιήθηκε με πενθούντες να υποκλίνονται αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα. Ο σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών ήταν αιτία επίσης δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να μείνουν άστεγοι.

Οι μετασεισμοί και τα προβλήματα πρόσβασης στις πληγείσες περιοχές ήταν τα μεγάλα εμπόδια στο έργο των σωστικών συνεργείων.

Την Πέμπτη τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι διασώστες απεγκλώβισαν έναν 78χρονο από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά το σεισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταστροφή σημειώθηκε πέντε χρόνια μετά τον μεγάλο σεισμό που είχε συγκλονίσει την ίδια επαρχία προκαλώντας 90.000 νεκρούς και αγνοούμενους.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης