Κινέζος αγρότης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 χρόνων για την κλοπή αντικειμένων τέχνης από την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο, ανακοίνωσε ο συνήγορός του. Ο 27χρονος Σι Μπαϊκούι από την επαρχία Σαντόνγκ της Ανατολικής Κίνας συνελήφθη 48 ώρες μετά την κλοπή σε internet-café της κινεζικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, στον Σι επιβλήθηκε τριετής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και πρόστιμο 13.000 γουάν (περίπου 1.500 ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σι έκλεψε συνολικά εννέα αντικείμενα από χρυσό και κοσμήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα. Τα έξι από αυτά βρέθηκαν, αλλά τα υπόλοιπα τρία, αξίας 150.000 γουάν (18.000 ευρώ), παραμένουν άφαντα.

Η κλοπή είναι η πέμπτη στην Απαγορευμένη Πόλη. Το 1987, ο άνδρας που έκλεψε αντικείμενα, το σημαντικότερο ίσως μνημείο του Πεκίνου, καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο Σι δήλωσε στο δικαστήριο πως μια ξαφνική παρόρμηση τον έκανε να κλέψει τα αντικείμενα αυτά και κατάφερε να απενεργοποιήσει το σύστημα συναγερμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Απαγορευμένη Πόλη χτίστηκε στις αρχές του 15ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία των αυτοκρατόρων των τελευταίων δύο δυναστειών, Μινγκ και Τσινγκ, που βασίλεψαν στην Κίνα.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης