Έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην ανατολική Κίνα σημειώθηκε αργά βράδυ του Σαββάτου, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό εννέα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση 150 πυροσβεστών προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται 10 ημέρες μετά τις μεγάλες εκρήξεις στο λιμάνι της Τιαντζίν, στη βορειοανατολική Κίνα, που προκάλεσαν τον θάνατο 121 ανθρώπων, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, και για τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο στην περιοχή Χουαντάι, κοντά στην πόλη Ζίμπο, στην επαρχία Σαντόνγκ, σύμφωνα με το Νέα Κίνα που επικαλείται μηνύματα που ανάρτησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της πόλης Ζίμπο στο κοινωνικό δίκτυο Sina Weibo.

Η φωτιά έσβησε νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ διεξάγεται έρευνα για να διευκρινισθεί η αιτία της έκρηξης.

Το εργοστάσιο, θυγατρική εταιρία του κινεζικού ομίλου Runxing κατασκευάζει χημικά προϊόντα, κυρίως αδιπονιτρίλιο, ένα χημικό καύσιμο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή νάιλον, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Τιαντζίν, ο απολογισμός έχει αυξηθεί πλέον σε 121 νεκρούς και 54 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι αρχές δεσμεύτηκαν να διενεργήσουν ενδελεχή έρευνα για τα αίτια των εκρήξεων και να δώσουν στη δημοσιότητα τα πορίσματά της το συντομότερο δυνατόν, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
 
Η καταστροφή της 12ης Αυγούστου ισοπέδωσε μέρος της πόλης, κυρίως ένα τμήμα της περιοχής του λιμανιού, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και παρακείμενες πολυκατοικίες.

Διαβάστε επίσης: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τις φονικές εκρήξεις στην Κίνα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015, 17:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης