Με κομμένη την ανάσα πλήθος κόσμου παρακολούθησε το Σάββατο τις ριψοκίνδυνες γυμναστικές επιδείξεις -με φόντο το απόλυτο κενό- ενός Νορβηγού ακροβάτη σε γέφυρα της Κίνας.

Έχοντας γραπώσει σταθερά τις χειρολαβές, που ήταν εγκατεστημένες στην άκρη της μεταλλικής κατασκευής, άρχισε να εκτελεί με ακρίβεια και θαυμαστή ψυχραιμία το πρόγραμμά του, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκομένους και όσους έβλεπαν εκείνη την ώρα τη ζωντανή σύνδεση της κρατικής τηλεόρασης από τη γέφυρα στην επαρχία Χουνάν στο νότιο τμήμα της ασιατικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γέφυρα Άιζαϊ βρίσκεται στην διοικητική περιφέρεια του Ξιάνγκ ξι και έχει μήκος 1.176 μέτρα και ύψος 336 μέτρα. Θεωρείται η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον πλανήτη.

Ο Eskil Ronningsbakken (Εσκίλ Ρόνινγκμπάκεν) έχει γίνει πασίγνωστος για τις ασκήσεις ισορροπίας και ευλιγισίας που εκτέλει πάνω σε αντικείμενα, τα οποία τοποθετεί σε απότομες βουνοκορφές, κοφτερούς βράχους ακόμα και ψηλά κτήρια (ουρανοξύστης του Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι). Ανάμεσα στα κατορθώματά του συμπεριλαμβάνονται η διαδρομή σε τεντωμένο σκοινί ανάμεσα σε δύο αερόστατα, καθώς και η ισορροπία πάνω σε καρέκλα σε ασυνήθιστες στάσεις στην άκρη ενός γκρεμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν αγγίζεις μόνο με τα πέντε σου δάχτυλα την κορυφή ενός κτηρίου, έχεις πραγματικά την αίσθηση ότι πετάς», είχε πει μέτα το κατόρθωμά του να στηριχτεί με το ένα χέρι στην κορυφή του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο (Ιανουάριος 2010).

Όπως εξήγησε σε πρόσφατες δηλώσεις του έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με διάφορα είδη πολεμικών τεχνών, ενώ είναι λάτρης της γιόγκα, την οποία αγάπησε όταν είδε ένα ντοκιμαντέρ σε μικρή ηλικία που αναφερόταν στις ευεργετικές της ιδιότητες στο σώμα και την ψυχή.

Σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε για πρώτη φορά σε τσίρκο, όπου είχε τη δυνατότητα να αναπτύξει το ταλέντο του.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης