Σε μια συνταρακτική καταγγελία, για την οποία δεσμεύτηκε ότι θα δώσει στοιχεία στις 22.00 της Τρίτης, προχώρησε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Sozcu», ο Κιλιτσντάρογλου θα αποκαλύψει το σχέδιο διαφυγής του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και της οικογένειας του στο εξωτερικό. Κάλεσε, μάλιστα, τον τουρκικό λαό να ανοίξει στις 22.00 την τηλεόραση για να δει τα ντοκουμέντα που θα προσκομίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κιλιτσντάρογλου προανήγγειλε, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, την κίνηση αυτή στους βουλευτές του κόμματος, ενημερώνοντας τους παράλληλα ότι ο πρόεδρος της χώρας έχει μεταφέρει τεράστια ποσά σε ξένη χώρα.  Η «Sozcu» γράφει ότι τα χρήματα έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό μέσω ιδρυμάτων που εδρεύουν σε αυτή τη χώρα και ότι τα μέλη της οικογένειας του θα επιδιώξουν να εκδώσουν άδεια εργασίας χρησιμοποιώντας αυτά τα ιδρύματα ως βιτρίνα.

Επιπλέον, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κάλεσε τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού να μην επιτρέψουν στον Ερντογάν να εφαρμόσει το σχέδιο του διότι κανένας δεν θα δεχτεί ως δικαιολογία το ότι εκτελούσαν διαταγές.

Τέλος, ο Κιλιτσντάρογλου έστειλε μήνυμα στον Ερντογάν  να μην επιχειρήσει να αντικρούσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης