Κιλιτσντάρογλου: Το 2019 θα πάρω 18 ελληνικά νησιά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017, 16:57
Κιλιτσντάρογλου: Το 2019 θα πάρω 18 ελληνικά νησιά
Σε νέα προκλητική δήλωση όσον αφορά ελληνικά νησιά προέβη ο Τούρκος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ τόνισε ότι «το 2019 θα έρθει και θα πάρει 18 νησιά και μια βραχονησίδα», επικρίνοντας παράλληλα τον Ταγίπ Ερντογάν για δειλία.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις, ο κ. Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε σήμερα ότι «η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου, συν μία βραχονησίδα. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μου απάντησε ''Έλα και πάρ’ τα'' (μολών λαβέ). Θα έρθω το 2019 και θα πάρω όλα αυτά τα νησιά. Γιατί το λέω, ξέρετε; Αυτά τα έλεγαν μία περίοδο και για την Κύπρο. ''Μολών λαβέ''. Και ο αείμνηστος Ετζεβίτ τι έκανε; Πήγε και την πήρε».

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου επικρίνοντας στη συνέχεια και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι «από το φόβο του ούτε μια απάντηση δεν μπορεί να δώσει. Πού είναι ότι είσαι ηγέτης του κόσμου;».

Σημειώνεται ότι σε παρόμοιες δηλώσεις είχε προβεί και ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ενγκίν Αλτάι, ο οποίος αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά, είχε πει: «Όπως ήρθαν οι Έλληνες, έτσι θα φύγουν».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017, 17:03