Το Ισλαμικό Χαλιφάτο χάνει έδαφος στη Μέση Ανατολή και ο υποστηριζόμενος από τη Δύση συνασπισμός κερδίζει έναντι της οργάνωσης, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο προεδρικό μέγαρο.

«Το επίπεδο συνεργασίας δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο. Συμφωνήσαμε να ανταλλάξουμε περισσότερες πληροφορίες και είμαι πεπεισμένος ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το Daesch θα αισθανθεί μεγαλύτερη πίεση. Την αισθάνονται σήμερα. Την αισθάνονταν χθες. Την αισθάνονταν τις περασμένες εβδομάδες. Κερδίσαμε περισσότερα εδάφη. Το Daesch έχει λιγότερα» τόνισε ο Κέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επεσήμανε ότι η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (η COP21) που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στο Παρίσι «θα δείξει ότι κανένας δεν μπορεί να διαταράξει τις υποθέσεις της διεθνούς κοινότητας».

Ο Κέρι, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο Φρανσουά Ολάντ θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, έκανε τις δηλώσεις αυτές από το Παρίσι έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης