Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε τη Δευτέρα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πρόθεση προς το παρόν να τροποποιήσουν το υπάρχον καθεστώς ενοικίασης σε ό,τι αφορά στη ναυτική βάση Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου με τον Κουβανό ομόλογό του Μπρούνο Ροντρίγκες, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Κουβανού υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον από το 1958, ο Κέρι τόνισε πως το θέμα παραμένει ένα σημείο διαφωνίας μεταξύ των δύο χωρών ακόμη και αν κινούνται προς την ομαλοποίηση των διπλωματικών τους σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η στρατιωτική βάση μαζί με άλλα θέματα για τον εμπορικό αποκλεισμό παραμένουν μεγάλες ανησυχίες για την χώρα του ακόμη και μετά την επαναλειτουργία της πρεσβείας της Κούβας στην Ουάσιγκτον, νωρίτερα σήμερα.

«Τα ιστορικά γεγονότα που ζούμε σήμερα θα έχουν νόημα με την άρση του οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού που προκαλεί τόσες στερήσεις και ζημιά στον λαό μας, με την επιστροφή του κατεχόμενου εδάφους του Γκουαντάναμο και με το σεβασμό προς την εθνική κυριαρχία της Κούβας» δήλωσε νωρίτερα σήμερα από την Ουάσινγκτον ο Ροντρίγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης