Και τα τρία αδέρφια έχουν γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 02:04
Και τα τρία αδέρφια έχουν γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου!
Σε ένα από τα σπανιότερα κατορθώματα στα χρονικά, μια γυναίκα κατάφερε να γεννήσει σε τρίτη συνεχόμενη 29η Φεβρουαρίου, "ισοφαρίζοντας" ένα ρεκόρ από τη δεκαετία του 1960.

Η κόρη των David και Louise Estes γεννήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Πρόβο, μία ώρα νότια του Salt Lake City, τέσσερα χρόνια μετά από τον γιο τους Remington που γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου, 2008 και οκτώ χρόνια μετά από τον γιο τους Xavier που γεννήθηκε 29 Φεβρουαρίου, 2004!
Η μικρή Jade είχε καθυστερήσει ήδη 5 μέρες μέχρι που οι γιατροί εισήγαγαν την μητέρα της στην κλινική και πέτυχαν την ημερομηνία αυτή.
"Ποτέ δεν έχω περιμένει τόσο και δεν ήμουν σίγουρη αν έπρεπε να περιμένουμε", είπε η Λουίζ Daily Herald of Provo. «Μόλις περάσαμε τα μεσάνυχτα ήξερα πραγματικά ότι θα μπορούσε να συμβεί."

Η μόνη άλλη γνωστή παρόμοια περίπτωση είναι της οικογένειας Henriksen, στην Νορβηγία, όπου οι γεννήσεις 29ης Φεβρουαρίου καταγράφονται το 1960, 1964 και 1968, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των Guinness World Records.

Η 29η Φεβρουαρίου έρχεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια για να αναπροσαρμόζει το ημερολόγιο και να κρατήσει σταθερές τις 365 ημέρες και 6 ώρες που χρειάζεται η Γη για να περιστραφεί γύρω από τον ήλιο. Το να έχεις γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου μπορεί να είναι ευλογία και κατάρα καθώς μπορούν να γιορτάσουν τα πραγματικά τους γενέθλια μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Αλλά επίσης συνηθίζουν να λένε το αστείο ότι γερνούν τέσσερις φορές πιο αργά.

"Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα αυτοκίνητο δώρο για τα τέταρτα γενέθλια του μεγαλύτερου μας γιου" είπε η Λουίζ σε μια συνέντευξη της.

Η οικογένεια Έστες, η οποία έχει άλλα δύο παιδιά που δεν γεννήθηκαν στη συγκεκριμένη ημερομηνία, λέει ότι προσπαθούν να κάνουν μια μεγάλη γιορτή κοντά στα τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου κάθε μη δίσεκτο έτος, για να γιορτάσουν τα γενέθλια που "χάνουν" τα παιδιά.

"Την πλησίασα τον Οκτώβριο του 2010 και την ρώτησα αν θέλει να κάνουμε άλλο ένα μωρό. Θα ήταν πραγματικά φοβερό" δήλωσε ο David στην εφημερίδα Daily Herald. «Ήθελα να της δώσω χρόνο να το σκεφτεί."

Η Λουίζ έμεινε έγκυος ξανά μα όταν προβλέφθηκε ημερομηνία γέννησης η 24η Φεβρουαρίου, ο αριστοτεχνικός προγραμματισμός που είχαν κάνει οι δυο γονείς ήταν πολύ κοντά στο να χαλάσει. Αλλά η 24η πέρασε, όπως και η 25η και τελικά η Jade γεννήθηκε στις 7:16 το πρωί της 29ης!

Όσον αφορά την ερώτηση που τέθηκε στους γονείς για να σπάσουν το ρεκόρ με άλλο ένα μωρό στις 29 Φεβρουαρίου 2016, ο David απάντησε:

«Αυτή τη στιγμή η απάντηση είναι όχι, αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Ποτέ δεν ξέρεις αν σε τέσσερα χρόνια μιλάμε για κάτι παρόμοιο πάλι."»

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012, 02:06