Τα διεθνή Μέσα έχουν εξαπολύσει πόλεμο τρομοκρατίας με τις πυραυλικές δυνατότητες της Βορείου Κορέας και τις απειλές που εξαπολύει κάθε τόσο ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κάτι που ευνοεί ιδιαίτερα το βιομηχανικό –πολεμικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ και τους πολεμοκάπηλους υπερσυντηρητικούς που κυβερνούν στην Ουάσιγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik συγκέντρωσε φωτογραφίες που ελήφθησαν πριν μερικές ημέρες την Β. Κορέα, οι οποίες δείχνουν ότι οι Βορειοκορεάτες είναι «κανονικοί άνθρωποι» στην ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ένα ταξίδι σε εικόνες πέρα από τα στερεότυπα, με ματιές στην ζωή των ανθρώπων που ζουν στην πιο απόμακρη και κλειστή κοινωνία στον κόσμο που περιβάλλεται από πέπλο μυστηρίου.



Η φωτογραφία είναι από τις 24 Ιουλίου και δείχνει ομάδα φοιτητριών που περπατούν στο δρόμο για το Πανεπιστήμιο της Πιονγκγιανγκ. (φωτο AFP). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Καθημερινή υπόθεση: Η κοπέλα βγάζει μια selfie σε σταθμό του μετρό της Πιονγκγιάνγκ στις 23 Ιουλίου.



Φοιτήτριες του πανεπιστημίου, με παραδοσιακές στολές περιμένουν στη βροχή για να αρχίσει εορταστική εκδήλωση στην Πιονγκγιάνγκ στις 27 Ιουλίου.



Σπουδαστές και σπουδάστριες, παρακολουθούν μαθήματα κινεζικής γλώσσας, στη Μεγάλη Αίθουσα Λαϊκών Μελετών, στην Πιονγκγιάνγκ.



Διόλου διαφορετικό: Νεαροί Βορειοκορεάτες φωτογραφίζουν τις φίλες τους στις 15 Ιουλίου με θέα προς την Αψίδα Θριάμβου της Πιονγκγιάνγκ.


 
Συνηθισμένη ιστορία: Ο πατέρας κουβαλά στην αγκαλιά του την κόρη του που αποκοιμήθηκε παρακολουθώντας παράσταση  στο τσίρκο της Πιονγκγιανγκ στις 25 Ιουλίου.


 
Φωτογράφος ετοιμάζεται να απαθανατίσει ομάδα πολιτών που συγκεντρώθηκαν να αποτίσουν φόρο τιμής μπροστά στο άγαλμα των αποθανόντων Βορειοκορεατών ηγετών Κιμ Ιλ-Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ-Ιλ, (πατέρα και γιου), στο λόφο Μανσού της Πιονγκγιάνγκ στις 23 Ιουλίου.



Και η πιο πρόσφατη: Βορειοκορεάτες εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους, παρακολουθώντας από υπαίθρια τηλεόραση την είδηση για την «επιτυχή» τελευταία εκτόξευση πυραύλου, στην Πιονγκγιάνγκ το Σάββατο 29 Ιουλίου.  ( AP Photo)

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης