Ο Μάρκος Κυπριανού, πρώην υπουργός Εξωτερικών και ο Κώστας Παπακώστας, πρώην υπουργός Άμυνας συγκαταλέγονται τελικά στον κατάλογο των προσώπων που θα διωχθούν ποινικά σε σχέση με την φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου.

Οι δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κατηγορήθηκαν την Τρίτη για την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπακώστας μετέβη στο Αρχηγείο το πρωί και ο κ. Κυπριανού το μεσημέρι. Σε λίγο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την έκρηξη κατηγορούνται επίσης τρία στελέχη της Εθνικής Φρουράς και τρία στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οδηγίες από Γ. Εισαγγελέα

Το πράσινο φως για την ποινική δίωξη των οκτώ δόθηκε τη Δευτέρα στην Αστυνομία από τον Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη.

Μιλώντας στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου ανέφερε πως η Αστυνομία έλαβε χθες επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα με συγκεκριμένες οδηγίες για το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αμέσως μετά την παραλαβή της επιστολής έχουμε δώσει άμεσα οδηγίες προς τους υφιστάμενους μας για να τηρήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα», είπε.

Σε ερώτηση πόσα πρόσωπα θα κατηγορηθούν συνολικά, είπε πως έχει συζητήσει με το Γενικό Εισαγγελέα το θέμα, προσθέτοντας πως είναι καλύτερα να αποφευχθούν οι απαντήσεις μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πηγή: ikypros.com

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης