Καταζητούνται οι «συνταξιούχοι» της RAF

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 11:46
Καταζητούνται οι «συνταξιούχοι» της RAF
Η γερμανική αστυνομία αναζητεί μέσω νέων βίντεο τρεις πρώην τρομοκράτες της RAF που φέρονται να έχουν εμπλακεί σε σειρά ληστειών. Εικάζεται ότι βρίσκονται σε χώρες της Μεσογείου.

Με μια σειρά από ληστείες που έκαναν οι τρεις πρώην τρομοκράτες της RAF τράβηξαν την προσοχή της αστυνομίας και έτσι αυτή βρέθηκε στα ίχνη τους το 2015. Οι Αρχές εικάζουν πως οι τρεις πρώην τρομοκράτες βρίσκονταν κάπου στη Μεσόγειο και ήρθαν μόνο για τις ληστείες στη βόρεια Γερμανία, που τη γνώριζαν καλά.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Κάτω Σαξονίας, τα πρώην μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης RAF Ερνστ Φόλκερ Στάουμπ (63), Μπούρκχαρντ Γκάρβεγκ (49) και Ντανιέλα Κλέτε (59) θα μπορούσαν να διαμένουν στην Ιταλία, τη Γαλλία ή στην Ισπανία.

Ενδεχομένως οι τρεις τρομοκράτες να έχουν βρει διασυνδέσεις με παλιά μέλη της ισπανικής ΕΤΑ ή των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών. Λέγεται ότι ο Ερνστ Φόλκερ Στάουμπ βρισκόταν σε ένα κάμπινγκ στη βόρεια Ιταλία, γεγονός πάντως που δεν μπόρεσαν να πιστοποιήσουν οι Αρχές. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι τρεις καταζητούμενοι μπορεί να βρίσκονται στην Ολλανδία. Το σήμα ενός κλειστού κινητού καθώς και μια ολλανδική εφημερίδα που βρέθηκε σε ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις ληστείες οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Ακριβή η ζωή του «συνταξιούχου» τρομοκράτη

Φωτογραφία όπου παρουσιάζονται οι φερόμενοι τρομοκράτεςΗ γερμανική αστυνομία ξεκίνησε τη Δευτέρα εκτεταμένες έρευνες δημοσιεύοντας βίντεο από τις ληστείες. Οι έρευνες εστιάζονται γύρω από τις περιοχές Μπίλεφελντ, Πόρτα Βεστφάλικα και Όσναμπρικ.

Οι τρεις καταζητούμενοι ανήκουν στην τρίτη γενιά της RAF και έδρασαν, όταν οι Αντρέας Μπάαντερ και Ουλρίκε Μάινχοφ είχαν ήδη πεθάνει. Τους καταλογίζονται πάντως αρκετές ανθρωποκτονίες, όπως για παράδειγμα του πρώην προέδρου της Deutsche Bank Άλφρεντ Χερχάουζεν (1989). Σήμερα δεν σχετίζονται πλέον με την τρομοκρατία, αλλά μάλλον με τη σύνταξη τους…

Όπως είχε πρόσφατα παραδεχθεί στο Spiegel, ο Κλάους Γιούργκεν Μπόοκ, πρώην τρομοκράτης: «Η ζωή στην παρανομία είναι πολύ πιο ακριβή από ό,τι στη νομιμότητα».

Η λεία από τις ληστείες των τριών τρομοκρατών ανέρχεται σε περίπου 100.000 ευρώ. Οι «συνταξιούχοι» της RAF διαθέτουν πλαστά διαβατήρια, ωστόσο οι συνθήκες διαβίωσής τους παραμένουν μυστήριο.

Πηγή: Deutsche Welle

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017, 11:47