Δύο τόνοι κοκαΐνης κρυμμένοι σε εμπορευματοκιβώτιο πάνω σε φορτηγό πλοίο που επρόκειτο να αναχωρήσει για το Βέλγιο κατασχέθηκαν την Τετάρτη στην Κόστα Ρίκα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στο πλοίο, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο φορτωμένο με ανανά, στο λιμάνι Μοΐν, στις κοσταρικανές ακτές στην Καραϊβική, από μέλη της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ναρκωτικά ήταν μοιρασμένα σε «2.000 πακέτα», το καθένα από τα οποία είχε βάρος «περίπου ενός κιλού», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών στο Σαν Χοσέ.

Οι εξαγωγές τροπικών φρούτων διά θαλάσσης από την Κόστα Ρίκα τελευταία αξιοποιούνται συχνά από δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών, ιδίως όταν θέλουν να στείλουν ποσότητες στην Ευρώπη.

Τον Ιανουάριο, η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών εντόπισε 110 κιλά κοκαΐνης, ποσότητα κρυμμένη σε φορτίο με χυμό ανανά που επρόκειτο να εξαχθεί στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2020 βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τις διωκτικές αρχές στην Κόστα Ρίκα πάνω από 16 τόνοι κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτια.

Η διακίνηση ναρκωτικών από χώρες που τα παράγουν στη Νότια Αμερική προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη γίνεται κατά μεγάλο μέρος της μέσω κρατών της Κεντρικής Αμερικής, ιδίως αεροπορικώς και διά θαλάσσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης