Πυρά κατά του απερχόμενου προέδρου του Μεξικού εξαπέλυσε ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης, Oliver Stone, χαρακτηρίζοντάς τον «καταστροφή» για τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Μιλώντας στο Μπέβερλι Χιλς, στην πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, με τίτλο «Savages», η οποία πραγματεύεται μια θανάσιμη σύγκρουση ανάμεσα σε καλλιεργητές κάνναβης στην Καλιφόρνια και ένα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, ο 65χρονος άνδρας υποστήριξε ότι η απόφαση του Felipe Calderon να χρησιμοποιήσει δυνάμεις του Στρατού στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος ήταν ένα «τεράστιο» λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Calderon είναι μια καταστροφή. Είναι το αντίστοιχο του George Bush. Κι αφού έκανε πραγματικότητα έναν εφιάλτη στο Μεξικό κηρύσσοντας τον πόλεμο στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, περάσαμε από τα τέσσερα στα επτά καρτέλ και η βία αυξήθηκε. Είναι σαν να διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος. Είναι ντροπή», τόνισε.

Από το 2006, ο λεγόμενος «Πόλεμος κατά των ναρκωτικών» έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 45.000 ανθρώπων, με τις Αρχές να έρχονται ανά τακτό χρονικό διάστημα αντιμέτωπες με μακάβρια ευρήματα (π.χ. διαμελισμένα πτώματα).

Διαβάστε επίσης:
Νεκρός δημοσιογράφος στο Μεξικό, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012, 01:12

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης