Η ένταση κλιμακώνεται στην Καταλονία, όπου σήμερα διεξάγεται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας από την Ισπανία.

Το δημοψήφισμα έχει απαγορευτεί από την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης και από νωρίς το πρωί η Πολιτοφυλακή έχει αποκλείσει και έχει εισβάλει σε εκλογικά κέντρα, κατάσχωντας ψηφοδέλτια και κάλπες, προκειμένου να ματαιώσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχει πλήθος συγκεντρωμένων Καταλανών, που προτίθενται να συμμετάσχουν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος, η αστυνομία επεμβαίνει απωθώντας και απομακρύνοντας από τα εκλογικά κέντρα, με σκοπό να εκκενώσει την περιοχή και να επιβάλει την απόφαση της κυβέρνησης. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση και το Συνταγματικό Δικαστήριο έχουν κρίνει το δημοψήφισμα ως αντισυνταγματικό.

Σύμφωνα με εικόνες από τα τηλεοπτικά δίκτυα, υπάρχουν ήδη τραυματίες από τα επεισόδια με τους αστυνομικούς. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε έναν δρόμο της Βαρκελόνης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό, ανάρτησε φωτογραφίες τραυματιών από την παρέμβαση των αστυνομικών και αναρωτήθηκε: «Αυτή είναι η νίκη σου Μαριάνο Ραχόι;», αναφερόμενος στον Ισπανό πρωθυπουργό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης