Αύξηση 48% παρουσιάζουν τα καταγεγραμμένα αδικήματα σεξουαλικής φύσης στη Βαυαρία το α΄ εξάμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Συχνά οι ύποπτοι είναι άτομα που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το βαυαρικό Υπουργείο Εσωτερικών, κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους καταγράφηκαν 685 σεξουαλικά εγκλήματα, εκ των οποίων τα 126 είχαν ως υπόπτους άτομα που έχουν φθάσει στη Γερμανία ζητώντας άσυλο.

Τα ίδια στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα έχουν αυξηθεί κατά 91% από το 2016, ωστόσο το 71% των υπόπτων είναι Γερμανοί, με τους αιτούντες άσυλο να φθάνουν το 11%, ποσοστό δυσανάλογο προς τον αριθμητικό πληθυσμό τους.

Τα αδικήματα περιλαμβάνουν βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις, επιδειξιομανία, εξαναγκασμό σε πορνεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται στη χθεσινή «Sueddeutsche Zeitung», οι γυναίκες οι οποίες αρχικά υποδέχθηκαν φιλικά τους πρόσφυγες τώρα τηρούν διαφορετική στάση.

«Όταν συναντούν παρέες ανδρών προσφύγων, αισθάνονται ότι απειλούνται. Φοβούνται ότι ο τρόπος ένδυσής τους στέλνει το λανθασμένο μήνυμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η ελευθερία όμως να ντύνεται κάποιος και να κινείται όπως θέλει είναι αδιαπραγμάτευτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης