Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στην Κασπία Θάλασσα, στα χωρικά ύδατα του Αζερμπαϊτζάν, με τις αρχές να κάνουν λόγο για έναν νεκρό και 32 διασωθέντες, και επιτροπή των εργαζομένων να ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 32 και των διασωθέντων στους 42.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την εντολή του προέδρου της χώρας Ιλάμ Αλίγεφ για διενέργεια έρευνας, όπου αναφέρεται επίσης η διάσωση 32 ανθρώπων από τη φλεγόμενη εξέδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση διάσωσης παρεμποδίστηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή αλλά και από τα κύματα, που έφταναν τα 11 μέτρα ύψος, γράφει η ενημερωτική ιστοσελίδα Trend. Από την κακοκαιρία χτυπήθηκε επίσης ένα μικρό σπίτι κοντά στην ακτή, με τους 3 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σε αυτό επίσης να αγνοούνται.

Η κρατική εταιρεία ενέργειας SOCAR απέδωσε την πυρκαγιά στην καταστροφή ενός αγωγού αερίου που βρισκόταν πάνω στην εξέδρα από τους ανέμους.

H ανεξάρτητη Επιτροπή Προστασίας Δικαιωμάτων των Εργαζομένων στα Πετρέλαια δήλωσε στο Reuters ότι 32 εργάτες σκοτώθηκαν και 42 διασώθηκαν. Αργότερα η Επιτροπή διευκρίνισε στο Associated Press ότι οι 32 εργάτες αγνοούνταν, ενώ τοπικά μέσα ανέφεραν πως ένα από τα σκάφη που συμμετείχαν στη διάσωση αναποδογύρισε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται.

Ο αριθμός των εργαζομένων στην πλατφόρμα παραμένει άγνωστος, καθώς ούτε η κυβέρνηση ούτε η πετρελαϊκή εταιρεία τον αποκαλύπτουν. Το εγχώριο πρακτορείο ARA υποστηρίζει ότι πάνω της βρίσκονταν 63 άνθρωποι – αριθμός ο οποίος διαφωνεί με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η επιτροπή των εργαζομένων.

Πηγή: RT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης