Κίνηση με ισχυρό συμβολισμό αποτελεί ο ορισμός της Καρίν Ζαν Πιερ ως νέας εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου στη θέση της Τζεν Ψάκι.

Η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, αναμένεται να αποχωρήσει από το πόστο της σε λίγες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη και στις 13 Μαΐου, η 44χρονη Καρίν θα την διαδεχθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καρίν Ζαν Πιερ: «Είμαι ότι μισεί ο Ντόναλντ Τραμπ»

Η Καρίν Ζαν Πιερ θα γίνει η πρώτη μαύρη ομοφυλόφιλη γυναίκα που θα αναλάβει τη θέση. «Είμαι ότι μισεί ο Ντόναλντ Τραμπ», είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της το 2016

«Η Καρίν όχι μόνο φέρνει την εμπειρία, το ταλέντο και την ακεραιότητα που απαιτούνται για αυτή τη δύσκολη θέση, αλλά θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην επικοινωνία σχετικά με το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις για λογαριασμό του αμερικανικού λαού», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «η Τζεν Ψάκι έχει θέσει τα πρότυπα για την επιστροφή της αξιοπρέπειας, του σεβασμού και της ευπρέπειας στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκο».

Η διαδοχή

Η Ζαν-Πιερ θα ξεκινήσει επίσημα μετά την τελευταία ημέρα της Ψάκι, η οποία θα είναι η 13η Μαΐου.

Το CNN ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ότι η Ψάκι σχεδίαζε να εγκαταλείψει τον ρόλο της για να αναλάβει ρόλο στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Τον περασμένο Μάιο, η Ζαν-Πιέρ έγινε η δεύτερη μαύρη γυναίκα στην ιστορία που έκανε την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου.

Έχει υπηρετήσει στην ανώτερη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν, ενλω πριν από αυτό ήταν σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία και επικεφαλής του προσωπικού της νυν αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις. 

Με την σύντροφό της, ανταποκρίτρια του CNN, Σουζάν Μαλβό, εθνική ανταποκρίτρια του CNN, έχουν υιοθετήσει ένα κοριτσάκι, την Σολέιγ Μαλβό Ζαν Πιερ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γαλλικό δίκτυο France 24».

Το βιογραφικό

Η Ζαν-Πιερ απέκτησε την πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και υπήρξε συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις κατά την προεκλογική περίοδο του 2020.

Μέχρι σήμερα ήταν αναπληρώτρια της Τζεν Ψάκι και χαίρει της εκτίμησης του προέδρου Μπάιντεν και των κορυφαίων συμβούλων του.

Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στο Φορτ ντε Φρανς της Μαρτινίκα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά της σε ηλικία πέντε ετών, όπως αναφέρει το περιοδικό «Forbes».

Μεγάλωσε στο Κουίνς Βίλατζ της Νέας Υόρκης και είναι η μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια της . Η μητέρα της εργαζόταν και ο πατέρας της ήταν οδηγός ταξί.

Καθώς οι δύο γονείς της δούλευαν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, η Ζαν Πιερ ήταν συχνά υπεύθυνη για την φροντίδα των μικρότερων αδερφών της.
Είναι απόφοιτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης κι έλαβε το μεταπτυχιακό της από το τμήμα Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια.

Εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020 και είχε προηγουμένως απασχοληθεί στον Λευκό Οίκο κατά τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Έχει διατελέσει επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της οργάνωσης «MoveOn.org».

Στόχος της Καρίν Ζαν Πιερ, όπως λέει, είναι «να αλλάξει τα πράγματα, να κάνει τη διαφορά στον κόσμο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης