«Υποστηρίζουμε σήμερα τον μεγάλο συνασπισμό», δήλωσε η αρχηγός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, αναφερόμενη στην επικείμενη παραίτηση της Αντρέα Νάλες από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το SPD θα αποφασίσει γρήγορα για τα θέματα που αφορούν την ηγεσία του και δεν θα επηρεαστεί η λειτουργικότητα της κυβέρνησης.

«Υποστηρίζουμε σήμερα τον μεγάλο συνασπισμό. Θέλουμε να υπηρετήσουμε τη χώρα μας με καλή κυβερνητική πολιτική. Η CDU συμβάλλει στην αξιοπιστία και τη λειτουργικότητα της Γερμανίας. Ο συνασπισμός δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά υπηρετεί την εκπροσώπηση των συμφερόντων μέσα και έξω από την Γερμανία», δήλωσε η αρχηγός του CDU και σε ό,τι αφορά την ίδια την κυρία Νάλες, σημείωσε ότι την ενημέρωσε σήμερα το πρωί για την απόφασή της, την οποία, όπως είπε, πληροφορήθηκε με μεγάλο σεβασμό. «Γνώρισα την Αντρέα Νάλες ως μια πολιτικό με ισχυρό χαρακτήρα, ως μια ειλικρινή και αξιόπιστη συνομιλίτρια», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν αναμονή και της τοποθέτησης της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ, συνεχίζονται από όλες τις πλευρές οι αντιδράσεις στην ανακοίνωση της αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από όλα της τα αξιώματα. Η μεγάλη ανησυχία αφορά πλέον το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού.

«Το επόμενο είναι το τέλος του μεγάλου συνασπισμού – όλα τα άλλα δεν οδηγούν πουθενά», δήλωσε στην εφημερίδας Bild ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ του SPD Χάραλντ Κριστ. «Ξεκάθαρη προσήλωση» στον συνασπισμό ζήτησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αντρέας Ντόμπριντ.

«Το SPD χρειάζεται αποτοξίνωση. Όσο το SPD ασχολείται με τον εαυτό του, όσο το θέμα είναι μόνο οι εσωκομματικές θέσεις εξουσίας, τόσο οι άνθρωποι θα απομακρύνονται από μας», δήλωσε ο πρώην αρχηγός του κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «ντροπιαστική συμπεριφορά» προς την Αντρέα Νάλες έκανε λόγο με ανάρτησή του στο Twitter το στέλεχος του κόμματος και υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ και τόνισε ότι «κάποιοι στο SPD θα πρέπει να ντρέπονται». «Προσπάθησες με όλες σου τις δυνάμεις να γιατρέψεις παλιές πληγές. Σεβασμός για αυτή την απόφαση», πρόσθεσε ο κ. Ροτ.

Σε ανάλογο ύφος, ο αντιπρόεδρος του SPD Ραλφ Στέγκνερ ζήτησε προσοχή και διαφάνεια στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, ενώ ο Τόρστεν Σέφερ-Γκύμπελ, επίσης αντιπρόεδρος του κόμματος, μίλησε για «λογική» απόφαση, με την οποία η κυρία Νάλες άνοιξε τον δρόμο για την ανασυγκρότηση του SPD, αλλά χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την συμπεριφορά κάποιων στελεχών μετά τις ευρωεκλογές. Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος Καρλ Λάουτερμπαχ σημείωσε ότι στην υπόθεση «ρόλο έπαιξε και ο μισογυνισμός» κάποιων στελεχών. «Ντρέπομαι», δήλωσε και ο αρχηγός της νεολαίας Κέβιν Κιούνερτ, αναφερόμενος στην πρόσφατη συμπεριφορά στελεχών έναντι της κυρίας Νάλες. «Η πολιτική δεν επιτρέπεται να είναι τόσο κτηνώδης», δήλωσε και ο αρχηγός της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης