Καναδάς: Σε πενθήμερη καραντίνα ο πρωθυπουργός Τριντό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 06:45
Καναδάς: Σε πενθήμερη καραντίνα ο πρωθυπουργός Τριντό

Σε κατ’ οίκον απομόνωση για τις επόμενες πέντε μέρες θα παραμείνει ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες, ήρθε σε επαφή με άνθρωπο μολυσμένο με το νέο κορωνοϊό και θα ακολουθήσει τους υγειονομικούς κανόνες που ισχύουν στο Οντάριο για τα εμβολιασμένα άτομα.

«Χθες το βράδυ έμαθα ότι εκτέθηκα στην Covid-19. Το αποτέλεσμα του rapid test μου ήταν αρνητικό», έγραψε στο Twitter ο 50χρονος Καναδός πρωθυπουργός για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Νιώθω καλά και θα εργαστώ από το σπίτι».

Κατά συνέπεια, δεν θα έχει φυσική παρουσία τη Δευτέρα όταν και θα επαναληφθούν οι συνεδριάσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Τζάστιν Τριντό που έλαβε την τρίτη του δόση κατά της Covid-19 στις αρχές Ιανουαρίου, κάλεσε για άλλη μια φορά τους Καναδούς να εμβολιαστούν.

Τον Μάρτιο του 2020, στην αρχή της πανδημίας, ο Τριντό χρειάστηκε να τεθεί σε απομόνωση για 14 ημέρες μετά τη μόλυνση της συζύγου του, Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η οποία διαγνώστηκε θετική στον ιό κατά την επιστροφή της από ταξίδι της στο Λονδίνο.

Στο Οντάριο, όπου διαμένει ο Καναδός πρωθυπουργός, η περίοδος καραντίνας για τους ανεμβολίαστους είναι 10 ημέρες.

Η πολυπληθέστερη επαρχία του Καναδά αναμένεται να χαλαρώσει τους περιορισμούς τη Δευτέρα, με την επαναλειτουργία εστιατορίων, μπαρ, χώρων αθλητισμού, κινηματογράφων.

Συνολικά, ο Καναδάς έχει καταγράψει από την έναρξη της πανδημίας περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια περιστατικά μολύνσεων με Covid-19  και 33.192 θανάτους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, 06:45