Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά έχουν καταγράψει ως εδώ 453.257 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 13.337 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, της νόσου που προκαλεί, σύμφωνα με το καναδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CTV. Σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά, ο μέσος όρος των κρουσμάτων που καταγράφονται ημερησίως στη χώρα έφθασε τα 6.543.

Η πανδημία «θέτει τις ζωές αναρίθμητων Καναδών σε κίνδυνο», προκαλεί σοβαρή «διαταραχή στη λειτουργία» των δομών υγείας και εγείρει «προκλήσεις για τις περιοχές που δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για την αντιμετώπιση περίπλοκων υγειονομικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης», τόνισε χθες η Τερέζα Ταμ, η επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προηγούμενο επταήμερο, κατά μέσον όρο στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονταν 2.900 ασθενείς με την COVID-19, οι 565 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η Τερέζα Ταμ τόνισε πως την ίδια περίοδο, κατά μέσο όρο καταγράφονταν καθημερινά 100 θάνατοι ασθενών.

Η κρίση «επηρεάζει τους πάντες», με το ιατρικό προσωπικό και το σύστημα υγείας «να σηκώνει βαρύ φορτίο», σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις «να καθυστερούν ή να αναβάλλονται» και τους χρόνους αναμονής να «επιμηκύνονται», στηλίτευσε η κυρία Ταμ.

«Μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα αυτά» τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών και μειώνοντας τις κοινωνικές επαφές στις «απολύτως απαραίτητες», διαβεβαίωσε η επικεφαλής της καναδικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης