Μια αποβάθρα που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του τσουνάμι στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011 εκβράστηκε την Τρίτη (15 μήνες αργότερα) σε μια παραλία στην πολιτεία Όρεγκον του Καναδά, μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι Nhk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποβάθρα, μήκους 20 μέτρων, φτιαγμένη από τσιμέντο και μέταλλο, έχει μια μικρή πλάκα με μια επιγραφή στο ιαπωνικό αλφάβητο και εκβράστηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στη γραφική παραλία Αγκέιτ, βόρεια του Νιούπορτ, 177 χλμ. νοτιοδυτικά του Πόρτλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό είναι το πρώτο αντικείμενο που εκβράστηκε και ήταν τόσο μοναδικό που επιβεβαιώσαμε ότι ήταν πράγματι από το τσουνάμι», εξήγησε ο Κρις Χέιβελ, εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας.

Σύμφωνα με Ιάπωνες αξιωματούχους, η αποβάθρα προέρχεται από το λιμάνι Μισάουα, στην περιοχή Αομόρι. Η Ιαπωνία εκτιμά ότι 1,5 εκατ. τόννοι συντριμμιών πλέουν ακόμη κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διάφορα αντικείμενα, που παρασύρθηκαν από το τσουνάμι, καταλήγουν στις ακτές του Καναδά και των Η.Π.Α.. Τους προηγούμενους μήνες, οι ιστορίες με μια μπάλα ποδοσφαίρου και μια μηχανή Harley Davidson είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ έντονη δημοσιότητα είχε προκληθεί και με το «πλοίο-φάντασμα» στα ανοικτά των Η.Π.Α., το οποίο και βυθίστηκε από σκάφος της αμερικανικής Ακτοφυλακής.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Εντοπίστηκε ο κάτοχος της… Harley, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012, 06:25

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης