Καναδάς: 9 από τα 22 θύματα του μακελειού στη Νέα Σκωτία έχασαν τη ζωή τους όταν ο δράστης πυρπόλησε τα σπίτια τους

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, 06:13
Καναδάς: 9 από τα 22 θύματα του μακελειού στη Νέα Σκωτία έχασαν τη ζωή τους όταν ο δράστης πυρπόλησε τα σπίτια τους

Εννέα από τους 22 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν στην επαρχία της Νέας Σκωτίας, στον Καναδά, νωρίτερα αυτόν τον μήνα από ένοπλο έχασαν τη ζωή τους όταν ο δράστης έβαλε φωτιά στα σπίτια τους, ενημέρωσε η καναδική αστυνομία χθες Τρίτη.

Ο άνθρωπος που διέπραξε το χειρότερο μακελειό στη σύγχρονη ιστορία ήταν ο Γκάμπριελ Γουόρτμαν, 51 ετών. Σκότωσε επίσης κατοικίδια ζώα, διευκρίνισε η αστυνομία ενημερώνοντας δημοσιογράφους για την πορεία της έρευνας.

Ο Γουόρτμαν δολοφόνησε τα θύματά του μέσα σε 13 ώρες, τη 18η και τη 19η Απριλίου στην επαρχία της Νέας Σκοτίας, που βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό, προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Έχουν εντοπιστεί πάνω από 400 αυτόπτες μάρτυρες, εκ των οποίων έχουν δώσει καταθέσεις οι μισοί και πλέον, σύμφωνα με την αστυνομία. Μέχρι τώρα, τα κίνητρα του δράστη είναι απροσδιόριστα.

Ο Γουόρτμαν μπόρεσε να διαφύγει τη σύλληψη όταν αστυνομικοί έσπευσαν έπειτα από τηλεφώνημα στην άμεση δράση στην παραθαλάσσια κοινότητα Πόρταπικ, όπου ζουν περίπου 100 άνθρωποι. Αφού έμεινε κρυμμένος σε βιομηχανική περιοχή τη νύχτα, ξανάρχισε να σκοτώνει το πρωί, επιβεβαίωσε η καναδική αστυνομία χθες.

Ο δράστης της σφαγής άρχισε να σκοτώνει κόσμο αφού αρχικά επιτέθηκε στη σύντροφό του, η οποία κατάφερε να του ξεφύγει και η μαρτυρία της θεωρείται πως ίσως αποτελέσει το κλειδί στην προσπάθεια των αρχών να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Η αστυνομική έρευνα που διενεργείται επικεντρώνεται στο να εξακριβωθεί πώς ο Γουόρτμαν, ευκατάστατος ιδιοκτήτης οδοντοτεχνικού εργαστηρίου, απέκτησε τα όπλα που χρησιμοποίησε στο μακελειό και εάν είχε συνεργούς, ή εάν υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν τι σχεδίαζε.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια αξιωματικός της αστυνομίας, 23 χρόνια στην υπηρεσία, ένα μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού κι ένας εκπαιδευτικός.

«Μολονότι ο δράστης δεν θα δικαστεί ποτέ, το καθήκον μας είναι να ολοκληρώσουμε την έρευνα» ως εάν να επρόκειτο να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, επισήμανε ο Ντάρεν Κάμπελ, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Σκοτίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ντάρτμουθ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020, 06:19