Καμερούν: Μεγάλη πυρκαγιά σε νάιτ κλαμπ της πρωτεύουσας - Τουλάχιστον 16 νεκροί

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, 12:59
Καμερούν: Μεγάλη πυρκαγιά σε νάιτ κλαμπ της πρωτεύουσας - Τουλάχιστον 16 νεκροί

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής σε νάιτ κλαμπ της Γιαουντέ, πρωτεύουσας του Καμερούν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, ανέφεραν ένας διασώστης και ένας αστυνομικός. «Φοβόμαστε ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CRTV, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με υπεύθυνο της Πυροσβεστικής, που στο Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν. «Όταν φτάσαμε εκεί επικρατούσε πανικός, υπήρχε μια τεράστια πυρκαγιά και πολύς καπνός. Μετρήσαμε 16 νεκρούς και 5 τραυματίες, όμως ορισμένα θύματα ενδεχομένως να μεταφέρθηκαν (σε νοσοκομεία) πριν από τη δική μας άφιξη», πρόσθεσε.

Οι Αρχές της χώρας δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη επισήμως τον απολογισμό ούτε τα αίτια της καταστροφής.

Το Liv’s Night Club βρίσκεται στη συνοικία Μπάστος, όπου υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες, πρεσβείες και σπίτια διπλωματών. Στο Καμερούν διεξάγεται το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ένας δημοσιογράφος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της πυρκαγιάς,  ανέφερε ότι στην αυλή του νάιτ κλαμπ υπήρχαν κάποια απανθρακωμένα αντικείμενα, αλλά η πρόσοψη δεν είχε καταστραφεί ούτε είχε μαυρίσει από τους καπνούς. «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, γύρω στις 2 το πρωί. Οι περισσότεροι πελάτες φτάνουν γύρω στις 3, υπάρχουν πολλά θύματα», δήλωσε από την πλευρά του ένας αστυνομικός που ήταν παρών στο σημείο τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, 13:00