Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους μια ηχογράφηση που χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2021, στην οποία ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται πως μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο διατήρησε στην κατοχή του απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου σχετικά με ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν, όπως μετέδωσε χθες Τετάρτη το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση επιβεβαιώσει την αποκάλυψη του CNN, το οποίο επικαλείται περιγραφές από καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχόλιο του Τραμπ υποδηλώνει ότι επιθυμούσε να κοινοποιήσει πληροφορίες, αλλά γνώριζε τους περιορισμούς σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό απόρρητων εγγράφων, ανέφεραν δύο πηγές που επικαλείται το CNN.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ που έχει αναλάβει επικεφαλής δύο ερευνών σε βάρος του Τραμπ – η πρώτη αφορά την αμφισβήτηση της εκλογικής ήττας από τον Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020 και η δεύτερη τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων – δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την αποκάλυψη του CNN. Εκπρόσωπος του Τραμπ απέφυγε επίσης να σχολιάσει τις πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης