Συνολικά 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνου, όπου παρακολουθούσαν τον τελικό του Champions League, Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης, σε γιγαντοοθόνη, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica.

Στη μεγάλη πλειοψηφία πρόκειται ευτυχώς για μικροτραυματισμούς, αλλά οκτώ άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσά τους και ένα παιδί 7 ετών, το οποίο εισήχθη στην εντατική μονάδα θεραπείας. Οι γιατροί, πάντως, δηλώνουν ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει. Σε κρισιμη κατάσταση με τραύματα στον θώρακα και στο κρανίο βρίσκεται και μια κοπέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασική αιτία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ο πανικός που επικράτησε όταν υποχώρησε κιγκλίδωμα στο κέντρο της πλατείας πιθανόν επειδή σχεδόν ταυτόχρονα ακούστηκε η έκρηξη μιας κροτίδας.

Πολλοί φίλαθλοι φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να βρίσκεται σε εξέλιξη τρομοκρατική επίθεση.

Οι καραμπινιέρι απέκλεισαν την πλατεία, ενώ συνελήφθηκαν και κάποιοι «πλιατσικολόγοι», οι οποίοι προσπαθούσαν να κλέψουν αντικείμενα που είχαν αφήσει στο έδαφος πολλοί από τους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν τρέχοντας από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης