Σταθερά πρώτο και με μεγάλη διαφορά παραμένει το «Δημοκρατικό Κόμμα» του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, όπως προκύπτει από δημοσκοπική έρευνα της εταιρείας Ixè που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

Ειδικότερα, το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα» εξασφαλίζει το 39% της πρόθεσης ψήφου των πολιτών, ενώ, ως δεύτερη πολιτική δύναμη, με μεγάλη διαφορά, ακολουθεί το κίνημα «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, το οποίο «πείθει» το 20% των ερωτηθέντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Φόρτσα Ιτάλια» του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 15,1%, ενώ άνοδο παρουσιάζει η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά, η οποία κερδίζει το 8,4% της πρόθεσης ψήφου.

Όσον αφορά στις μικρότερες κομματικές δυνάμεις, το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της ιταλικής Δεξιάς επιλέγεται από το 3,3% του στατιστικού δείγματος, η «Νέα Κεντροδεξιά» του Αντζελίνο Αλφάνο από το 2,6% και το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Udc από το 2%.

Στις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς, το κόμμα «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» κερδίζει το 3% της πρόθεσης ψήφου, η Κομμουνιστική Επανίδρυση το 1,8% και, τέλος, οι Πράσινοι το 1,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης