Ο Μοχάμεντ Καμέλ Ε ντίν Κεμίρι, ένας Τυνήσιος 41 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή στην Ιταλία, όπου και διέμενε μόνιμα, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία του απαγγέλθηκε από την εισαγγελία της Νάπολης.

Ο Κεμίρι, σε τηλεφωνική του συνομιλία που κατέγραψαν οι άνδρες των καραμπινιέρων, δήλωνε ότι «θα είναι μέλος του Isis μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του». Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προπαγάνδιζε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο μέσω του διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα γράφει ότι ο Κεμίρι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Νάπολης, ηγείτο οργάνωσης η οποία διευκόλυνε την παράνομη έλευση μεταναστών στην Ιταλία, κυρίως από τη Βόρειο Αφρική. Η οργάνωση αυτή φέρεται να παρείχε, επίσης, στους μετανάστες πλαστές ταυτότητες και έγγραφα.

Ο συλληφθείς, μαζί με άλλα επτά άτομα φέρεται να είχε καταφέρει να πείσει σειρά από ιδιοκτήτες υφαντουργικών εταιριών να υπογράφουν «συμβόλαια μαϊμού» με κάποιους από τους μετανάστες, για να μπορούν οι αλλοδαποί αυτοί να ζητούν άδεια παραμονής από τις ιταλικές αρχές. Πηγές των καραμπινιέρων ανέφεραν, τέλος, ότι «θεωρητικά, ο Κεμίρι θα μπορούσε να προετοιμάσει και τρομοκρατική επίθεση σε ιταλικό έδαφος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης