Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το κυβερνητικό διάταγμα το οποίο περιέχει νέα περιοριστικά μέτρα, με στόχο τη μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο Κόντε αναμένεται να παρουσιάσει τα διάφορα μέτρα στους Ιταλούς αργότερα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, το διάταγμα θα ισχύσει από αύριο, Πέμπτη, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου. Προβλέπεται μείωση της χωρητικότητας των μέσων μαζικής μεταφοράς στο 50%, όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, με υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης για όποιον μετακινείται αυτές τις ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τηλεκπαίδευση αναμένεται να ισχύσει σε όλη τη χώρα για τα λύκεια και τα γυμνάσια, στις περιοχές με πιο υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας, όμως, γίνεται υποχρεωτική από το δημοτικό. Παράλληλα, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες ή περιοχές (κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες), ανάλογα με τον δείκτη μετάδοσης του ιού και άλλα κριτήρια. Στις περιοχές αυτές θα ισχύσουν διαφορετικοί κανόνες και απαγορεύσεις.

Η έγκριση, όμως, του συγκεκριμένου διαχωρισμού βρίσκει αντίθετους τους περιφερειάρχες της χώρας, οι οποίοι θεωρούν ότι «ουσιαστικά τους αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητές τους».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης