Η περιφέρεια του Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε την απόφασή της να αγοράσει έναντι 12.000 ευρώ εισιτήρια για τον «ζωολογικό κήπο του Αμπρούτσο», που έχει ερημώσει εξαιτίας των μέτρων καραντίνας, ενώ τα εισιτήρια αυτά θα διανεμηθούν αργότερα σε σχολεία.

Το γραφείο του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου του Αμπρούτσο ενέκρινε χθες την αποδέσμευση των χρημάτων και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Λορέντζο Σοσπίρι θα επισκεφτεί αύριο τον ζωολογικό κήπο του Ρόκα σαν Τζιοβάνι για να συναντηθεί με τη διοίκηση και να επισημοποιήσει την αγορά των εισιτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια μικρή κίνηση που θα βοηθήσει στο να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στην κρίση που περνά ο ζωολογικός κήπος του Αμπρούτσο», εξήγησε ο Σοσπίρι, όπως αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου του Συμβουλίου. Αξιωματούχοι της περιφέρειας έχουν ήδη σπεύσει να βοηθήσουν τον ζωολογικό κήπο οργανώνοντας συγκέντρωση τροφίμων για τους ενοίκους του. Στον ιστότοπό του, ο ζωολογικός κήπος προτείνει την αγορά ενός «εισιτηρίου SOS» με ανοιχτή ημερομηνία, που θα ισχύει για οποιαδήποτε ημέρα μέσα στο 2020, μόλις ξανανοίξει.

Ιδρυθείς το 2007, ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί αφρικανική είδη (καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, λιοντάρια, ζέβρες, λεμούριους της Μαδαγασκάρης), ασιατικά είδη (ελέφαντες και καμήλες), είδη από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης