Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει για άλλον ένα μήνα την απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών από την μια περιφέρεια στην άλλη. Η απαγόρευση, κανονικά, θα έπρεπε να λήξει στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ θα παραταθεί μέχρι τις 27 Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση της κυβέρνησης Ντράγκι με τους εκπροσώπους των ιταλικών δήμων και περιφερειών ( η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη) και την είδηση έκανε γνωστή η νέα υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζεμλίνι. Το μέτρο εντάσσεται σε μια γενικότερη δέσμη με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες, παράλληλα, ζήτησαν από την νέα κυβέρνηση της Ρώμης την λήψη ομοιογενών μέτρων, κατά το δυνατόν, για όλη την χώρα, την αναθεώρηση του συστήματος βάσει του οποίου εγκρίνονται περιορισμοί και απαγορεύσεις και την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού των πολιτών.

Μέσα στην αυριανή ημέρα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα κριτήρια και τις παραμέτρους βάσει των οποίων, στο εξής, θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης