Τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τη μία τοπική ώρα στην Ιταλία. Όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώση καμπίνας τελεφερίκ σε περιοχή λίγο έξω από την λίμνη Ματζιόρε στην βόρεια Ιταλία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δυο παιδιά, εννέα και πέντε ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Τορίνο από τους πυροσβέστες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως όλα δείχνουν, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε σε απόσταση 300 μέτρων από τον σταθμό αποβίβασης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. 

Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί. Στο σημείο του τραγικού συμβάντος έχουν σπεύσει πυροσβέστες και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Το σημείο της τραγωδίας

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης