Με πρόταση του ιδρυτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), του Μπέπε Γκρίλο, ο κώδικας δεοντολογίας του πρόκειται να αλλάξει και τα μέλη και τα στελέχη του δεν θα είναι υποχρεωμένα να παραιτούνται αυτόματα από τυχόν δημόσια αξιώματά τους στην περίπτωση που λαμβάνουν δικαστική κλήση σε απολογία ή ξεκινά έρευνα σε βάρος τους.

Στον νέο αυτό κώδικα δεοντολογίας έξι σημείων, που ο Γκρίλο έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του ιστολογίου του, αναφέρεται πάντως πως τα στελέχη θα είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν μέσω Διαδικτύου τους ιθύνοντες του M5S, οι οποίοι θα εξακριβώνουν τη σοβαρότητα κάθε περίπτωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμένει, πάντως, η υποχρέωση αυτόματης παραίτησης σε περίπτωση καταδίκης για δόλιες και προμελετημένες παράνομες πράξεις.

Η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί από τα μέλη του Κινήματος Πέντε Αστέρων τις επόμενες ημέρες, πάντα μέσω Διαδικτύου.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα χαρακτήρισε την κίνηση αυτή μια οπορτουνιστική και υστερόβουλη αλλαγή πορείας πλεύσης, η οποία σχετίζεται άμεσα με όσα συμβαίνουν στον δήμο της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν σχολιαστές, φημολογείται ότι θα μπορούσε να σταλεί δικαστική κλήση σε απολογία στην “πεντάστερη” δήμαρχο της Αιώνιας Πόλης, τη Βιρτζίνια Ράτζι, για διοικητικά παραπτώματα.

Ο Γκρίλο, όπως φαίνεται, προσπαθεί να προσφέρει μια “προσωρινή ασπίδα” στην νεαρή δήμαρχο της ιταλικής πρωτεύουσας, μέχρι να εξακριβωθούν τυχόν λάθη και ευθύνες της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης