Ιταλία: Μαζική ανίχνευση του κορωνοϊού στους κατοίκους του Βένετο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 11:58
Ιταλία: Μαζική ανίχνευση του κορωνοϊού στους κατοίκους του Βένετο

Ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Τζάια αποφάσισε να ζητήσει την πραγματοποίηση μαζικής ανίχνευσης του ιού στους κατοίκους της περιφέρειάς του. «Θα πάρουμε τροχόσπιτα και θα κάνουμε τεστ σε όλους» δήλωσε ο Τζάια. Ο στόχος του είναι να πραγματοποιήσουν οι αρχές της περιφέρειας μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα για να εντοπιστούν οι πολίτες που είναι θετικοί στον ιό, αλλά δεν έχουν εμφανή συμπτώματα.

Το αποτέλεσμα των τεστ αυτών θα προκύπτει το πολύ τέσσερις ώρες μετά την πραγματοποίησή τους. Το μοντέλο στο οποίο αναφέρεται ο Τζάια είναι αυτό της κωμόπολης Βο Εουγκάνεο, στην οποία έγινε διπλό τεστ ανίχνευσης του ιού σε όλο τον πληθυσμό. Το δεύτερο τεστ πραγματοποιήθηκε δεκαπέντε ημέρες μετά το πρώτο. Τη δεύτερη φορά εντοπίστηκαν 84 επιπλέον θετικοί στον κορωνοϊό και ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης.

Παράλληλα, πριν λίγο ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε γνωστό ότι είναι έτοιμος να δωρίσει 10 εκατομμύρια ευρώ ώστε να μετατραπεί άμεσα ένα τμήμα της πρώην Έκθεσης του Μιλάνου σε νοσοκομειακή πτέρυγα για τους ασθενείς του κορωνοϊού. Θα έχει χωρητικότητα τετρακοσίων κλινών και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας με δέκα ημερών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020, 12:15