Η μαφιόζικη οργάνωση «Ντράγκετα» στην Ιταλία ανοίγει εστιατόρια στο Μιλάνο, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι κλειστά, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τα υπέρογκα χρηματικά ποσά που αποκομίζει από παράνομες δραστηριότητες.

Αυτό υποστηρίζει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ερευνών κατά της Μαφίας (Dia) Τζουζέπε Γκοβερνάλε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2018 άνοιξαν κατά 38% περισσότερα εστιατόρια συγκριτικά με το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι γεμάτα αυτά τα εστιατόρια; Όχι, είναι άδεια, αλλά εάν σήμερα η “Ντράγκετα” έχει πάνω από 100 εκατ. ευρώ μαύρα χρήματα, μπορεί και να χάσει τα 50 επενδύοντάς τα, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα άλλα 50 εκατ. ευρώ θα μπορεί κάλλιστα να τα δικαιολογήσει» σημειώνει.

 «Έχουμε δει πως η Μαφία είναι διαρκώς παρούσα. Βεβαίως όχι με τη λουπάρα (καραμπίνα) και την κόπολα (τραγιάσκα) όπως παλιότερα, αλλά σήμερα με τους καταρτισμένους επαγγελματίες οι οποίοι φοράνε κοστούμια των 2.000 ευρώ, ακριβά παπούτσια, μιλούν ωραία και έχουν γεμάτο πορτοφόλι, οπότε οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια εύκολα υποκύπτουν, πολλές φορές αφελώς, κι άλλες φορές επειδή το χρήμα δεν έχει οσμή» προσθέτει ο διευθυντής της Dia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης