Ιταλία: Ξεκίνησε η δίκη δύο νεαρών Αμερικανών που κατηγορούνται για τη δολοφονία Ιταλού αστυνομικού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 06:18
Ιταλία: Ξεκίνησε η δίκη δύο νεαρών Αμερικανών που κατηγορούνται για τη δολοφονία Ιταλού αστυνομικού

Η δίκη δύο νεαρών Αμερικανών, που κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν και σκότωσαν έναν Ιταλό αστυνομικό το περασμένο καλοκαίρι, ξεκίνησε την Τετάρτη στη Ρώμη, παρουσία των κατηγορουμένων.

Ο Φίνεγκαν Λι Έλντερ, ηλικίας 20 ετών, κατηγορείται ότι σκότωσε τον αστυνομικό σε περιοχή του κέντρου της Ρώμης, σε μια υπόθεση που σόκαρε τους Ιταλούς.

Ο Έλντερ και ο συμφοιτητής του Γκάμπριελ Νατάλ-Χτζόρθ συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 35χρονου Μάριο Σερσιέλο Ρέγκα, αφότου ο αστυνομικός επενέβη σε έναν διαπληκτισμό που είχαν οι κατηγορούμενοι για ναρκωτικά, είχε γίνει γνωστό από την αστυνομία, την εποχή των γεγονότων.

Οι κατηγορούμενοι, και οι δύο από το Σαν Φρανσίσκο, κρατούνται σε φυλακή της Ρώμης μετά τη σύλληψή τους.

«Ο δολοφόνος του δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος», ζήτησε η χήρα του θύματος Μαρία Ροζάρια Εσίλιο, την παραμονή της έναρξης της δίκης.

«Με τον θάνατο του Μάριο, η οικογένειά μου κι εγώ έχουμε επίσης πεθάνει, καθώς τα παιδιά μας, που δεν γεννήθηκαν ποτέ, και όλα τα όνειρά μας τον ακολούθησαν στον τάφο, με τρόπο που η ύπαρξή μου έχει πλέον περιοριστεί στο να ζει με τις αναμνήσεις και να φαντάζεται πόσο θαυμάσιο θα μπορούσε να είναι το να ζούμε μαζί», επισήμανε η χήρα.

Ο Έλντερ ψέλλισε απευθυνόμενος στους γονείς του, που κάθονταν στο βάθος της αίθουσας του δικαστηρίου, τη φράση "I love you", διαπίστωσαν δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη δίκη.

Η δίκη τους θα συνεχιστεί την 9η Μαρτίου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 06:21