Να κατασχέσει 800 μπαλκόνια αποφάσισε σήμερα η εισαγγελία της Λ’ Άκουιλα. Τα εν λόγω μπαλκόνια βρίσκονται στα κτίρια που οικοδομήθηκαν για να φιλοξενηθούν οι σεισμόπληκτες οικογένειες της πόλης.

Ειδικότερα, η ισχυρή σεισμική δόνηση της 6ης Απριλίου 2009 στην πρωτεύουσα του Αμπρούτσο είχε στοιχίσει τη ζωή σε 309 ανθρώπους. Η τότε κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά το σεισμό, είχε προκρίνει την οικοδόμηση νέων κτιριακών συγκροτημάτων εκτός του ιστορικού κέντρου, το οποίο υπέστη μεγάλες καταστροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέοι «πολεοδομικοί δορυφόροι» που χτίστηκαν γύρω από την Λ’ Άκουιλα ονομάσθηκαν Νew Towns («Νέες πόλεις»), ενώ ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός είχε εγκαινιάσει προσωπικά μέρος των κτιρίων.

Ωστόσο, πριν ένα μήνα ένα από τα μπαλκόνια των τριώροφων οικημάτων κατέρρευσε και έπεσε πάνω σε εκείνο του κάτω ορόφου. Το μπαλκόνι «ξεκόλλησε», ανέφεραν χαρακτηριστικά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ όπως έγινε γνωστό, για την τοποθέτησή του είχαν χρησιμοποιηθεί μόνον ισχυρές κόλλες και όχι οπλισμός σκυροδέματος ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδος…

Τα μπαλκόνια που υπάρχει κίνδυνος να πέσουν, ή να «αποκολληθούν», είναι 800 -σε σύνολο περίπου 4.500 κατοικιών, ενώ ο δήμαρχος της πόλης έχει ήδη απαγορεύσει στους πολίτες να βγαίνουν στα επικίνδυνα αυτά μπαλκόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για απάτη σε βάρος του δημοσίου από τους κατασκευαστές αλλά και την πρόκληση μερικής κατάρρευσης κτιρίων εξ αμελείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης