Συμφωνία για την πώληση μέρους του ιταλικού δικτύου διανομής αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας σε κινεζική επιχείρηση υπεγράφη σήμερα στη Ρώμη.

Ειδικότερα εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου State Grid Corporation of China υπέγραψαν σήμερα στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι, συμφωνία για την αγορά του 35% του τομέα του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που ελέγχει το 30% του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της εταιρίας Snam Gas και του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Τerna.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, του υπουργού Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, του επικεφαλής του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Τζοβάνι Γκόρνο Τεμπίνι, καθώς και του κινέζου πρέσβη στην Ιταλία. Το ύψος της συμφωνίας, όπως υπογραμμίζουν μέσα ενημέρωσης, αγγίζει τα 2,1 δισεκ. ευρώ και το εν λόγω ποσό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την μείωση του δημόσιου χρέους της Ιταλίας.

«Πρόκειται για την σημαντικότερη επένδυση κινεζικής εταιρίας στην Ιταλία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης