Η ιταλική ακτοφυλακή και άλλες υπηρεσίες εντόπισαν τρία πλεούμενα με μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησάκι Λαμπεντούζα μέσα σε μερικές ώρες.

Συνολικά 187 άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Ιταλία από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι χθες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων adnkronos.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα πρώτο πλεούμενο με 53 μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά, εντοπίστηκε από σκάφος της ακτοφυλακής. Πλοίο της αστυνομίας εντόπισε ένα δεύτερο με 19 μετανάστες. Το τρίτο πλεούμενο που εντοπίστηκε μετέφερε 115 μετανάστες.

Σύμφωνα με δεδομένα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, στη χώρα έχουν φθάσει σχεδόν 6.000 μετανάστες μέχρι στιγμής φέτος.

Κάθε χρόνο χιλιάδες μετανάστες αποπειρώνται τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, κυρίως μέσω της Τυνησίας και της Λιβύης, για να φθάσουν σε χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο το 2020, στη μεγάλη πλειονότητά τους στη θαλάσσια οδό της κεντρικής Μεσογείου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης