Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στο Πιεμόντε και στη Λομβαρδία της Ιταλίας εδώ και μία εβδομάδα.

Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι η κοιλάδα Σούζα, όπου οι φλόγες, ενισχυμένες από τους σφοδρούς ανέμους, πλησίασαν σπίτια. Περίπου 200 συνταξιούχοι σε έναν οίκο ευγηρίας χρειάστηκε να απομακρυνθούν το βράδυ της Κυριακής, ενώ έκλεισε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που οδηγεί στο τούνελ Φρεζούς (σύνορα Ιταλίας-Γαλλίας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 200 Ιταλοί πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ η Ελλάδα και η Κροατία έστειλαν η καθεμία από δύο αεροσκάφη Καναντέρ για να συνδράμουν τις ιταλικές Αρχές. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι και ο καπνός εμπόδισαν σε πολλές περιπτώσεις την αξιοποίηση των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με τη συνομοσπονδία των Ιταλών αγροτών Coldiretti, οι τελευταίες πυρκαγιές αύξησαν την επιφάνεια των δασών που κάηκε εφέτος στην Ιταλία στα 1.400.000 στρέμματα. Πρόκειται για έκταση σχεδόν τριπλάσια από εκείνη που είχε καταστραφεί το 2016, κυρίως εξαιτίας της ξηρασίας στη χερσόνησο.

Οι δασικές πυρκαγιές ενέτειναν την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Τορίνο, μία εβδομάδα μετά από μια έξαρση της αιθαλομίχλης: η συγκέντρωση μικροσωματιδίων ξεπέρασε το όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο σε όλους τους σταθμούς ελέγχου, κάτι πάντως που δεν εμπόδισε τη διεξαγωγή του 31ου μαραθώνιου της πόλης χθες το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης