Ιταλία: Απομακρύνονται κάτοικοι λόγω πυρκαγιάς ανατολικά της Ρώμης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021, 14:31
Ιταλία: Απομακρύνονται κάτοικοι λόγω πυρκαγιάς ανατολικά της Ρώμης

Με τον υδράργυρο να έχει «χτυπήσει» κόκκινο και το μέτωπο της πυρκαγιάς να επεκτείνεται 40 χλμ., ανατολικά της Ρώμης, ανάγκασε τους κατοίκους των περιοχών αυτών να εκκενώσουν τις εστίες τους.

Οι πυρκαγιές που σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες σε εκτεταμένες περιοχές της νότιας Ιταλίας, έχουν κάψει μεγάλες δασικές εκτάσεις στην Καλαβρία και στα νησιά της Σικελίας και της Σαρδηνίας.

Την Τετάρτη, η θερμοκρασία έφθασε σχεδόν τους 49 βαθμούς Κελσίου στη νοτιοανατολική Σικελία. Αναφέρεται πως πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.

Ο καύσωνας κινείται τώρα προς βορρά και στη διάρκεια της νύχτας 25 οικογένειες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους καθώς οι πυρκαγιές επεκτάθηκαν στο φυσικό καταφύγιο Μόντε Κατίλο κοντά στο προάστιο Τίβολι της Ρώμης, ανέφεραν οι πυροσβέστες σε μήνυμα στο Twitter.

Περίπου 30 ένοικοι ενός ασύλου για φτωχά και ορφανά παιδιά απομακρύνθηκαν επίσης για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ακόμη στη διάρκεια της νύχτας κοντά στην πόλη Οτράντο, στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσαν πυροσβέστες. Ένα γειτονικό παραθαλάσσιο θέρετρο εκκενώθηκε εξαιτίας του αποπνικτικού καπνού και ο παραλιακός δρόμος, που κατευθύνεται νότια από το Οτράντο, έκλεισε για την κυκλοφορία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021, 14:33