Την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση του εργασιακού που προωθεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι εξέφρασε το Σάββατο μεγάλο μέρος της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς και το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, Cgil-Fiom, σε συγκέντρωση η οποία οργανώθηκε στο κέντρο της Ρώμης.

«Προσπαθούν να αφαιρέσουν τα εργασιακά δικαιώματα από τους πατεράδες, πείθοντας τα παιδιά τους ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να βρουν δουλειά», τόνισε ο Νίκι Βέντολα, επικεφαλής του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όποιος φοβάται δεν είναι ελεύθερος, και όποιος δεν έχει εγγυήσεις, δεν μπορεί παρά να φοβάται», πρόσθεσε ο Βέντολα. Η αναφορά του, όπως εξήγησε, ήταν στην προσπάθεια της κυβέρνησης Ρέντσι να περιορίσει σημαντικά τη δυνατότητα επαναπρόσληψης των εργαζομένων οι οποίοι απολύονται χωρίς βάσιμη αιτία, παρέχοντας σε αντικατάσταση χρηματική αποζημίωση.

Στη σημερινή κινητοποίηση πήραν μέρος, εκτός από το κόμμα του Βέντολα, στελέχη του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil, όπως και μέλη της αριστερής πτέρυγας του «Δημοκρατικού Κόμματος», του οποίου ηγείται ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στην συγκέντρωση της Ρώμης με τίτλο «Δημιουργείστε δουλειά, όχι κρίση», συμμετείχε και ο Πίπο Τσιβάτι, επικεφαλής της αριστερής εσωκομματικής αντιπολίτευσης του «Δημοκρατικού Κόμματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης