Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία, έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό 171 άνθρωποι και καταγράφηκαν 4.147 κρούσματα. Χθες οι θάνατοι ήταν 141, με 3.937 κρούσματα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 243.967 διαγνωστικά τεστ, το 1,7% από τα οποία προέκυψε θετικό. Κατά τη χθεσινή ημέρα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας βρίσκονται 72 ασθενείς λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 411 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας, τα περιστατικά κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 4.205.970, ενώ 125.793 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες της χώρας, η περιοχή με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα είναι η Λομβαρδία (739) και ακολουθούν η Καμπανία (533) με πρωτεύουσα τη Νάπολη και το νησί της Σικελίας (533).

Στο μεταξύ, από την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, θα περιοριστούν σημαντικά οι απαγορεύσεις στις περιφέρειες της Σαρδηνίας, Φριούλι Βενέτσια Τζούλια (με πρωτεύουσα την Τεργέστη) και στην μικρή περιοχή Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία. Όπως διέρρευσε, θα διατηρηθούν η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις ασφαλείας, αλλά δεν θα υπάρχει, πλέον, νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 7 Ιουνίου αναμένεται να ισχύσει το ίδιο και για τις περιφέρειες με πρωτεύουσες τη Γένοβα, τη Λ’ Άκουιλα, την Περούτζια και τη Βενετία.

Στις 14 Ιουνίου όλα δείχνουν ότι θα γίνουν «λευκή ζώνη», με επιστροφή, σχεδόν, στην προ κορωνοϊού καθημερινότητα, για τις περιφέρειες της Ρώμης, του Τορίνο, του Μπάρι, του Μιλάνο και της Μπολόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης