Καθώς ο χρόνος της θητείας του πλησιάζει στο τέλος, ο Πρόεδρος Ομπάμα συνεχίζει το ιστορικό ταξίδι του στο Λάος (Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος ένα περίκλειστο κράτος το οποίο βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία). Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται το μέρος αυτό, που συνορεύει με την Κίνα.

«Ως πρώην πρόεδρος πια, ελπίζω να συνεχίσουν να εργάζονται με τους νέους μέσω προγραμμάτων αυτών που έχει αναπτύξει το κέντρο μου», είπε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Νοτιοανατολική Ασία, στο δημαρχείο με αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου του «Souphanouvong» στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ, του Λάος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με αποφοίτους του YSEALI (Ίδρυμα Νέων Νοτιοανατολικής Ασίας με ηγετικές ικανότητες για την προώθηση της διασυνοριακής συνεργασίας και την επίλυση περιφερειακών και παγκόσμιων προκλήσεων) και μπορούμε να μοιραστούμε εκπαιδευτικά προγράμματα και να επεκτείνουμε το πεδίο εφαρμογής και σε προγράμματα διατροφής σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, με την πρωτοβουλία να τρέχει μέσα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο πρόεδρος υποσχέθηκε να επιστρέψει στο Λάος, μετά την αποχώρησή του, τονίζοντας ότι μετά τις εκλογές «το Κογκρέσσο μπορεί να επικεντρώσει εκ νέου την προσοχή του στα τόσο σημαντικά αυτά θέματα. «Δεν σας ξεχνάω, μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, θα επιστρέψω σύντομα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Zougla.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης