«Ο κίνδυνος τρομοκρατίας για εμάς δεν αυξήθηκε – υπήρχε πάντα», δηλώνει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Πολιτιστικής Κοινότητας Βιέννης Έριχ Νούλερ, ενώ ο Γερμανός ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Πέτερ Νόιμαν κάνει λόγο για «μήνυμα πανικού και τρόμου» προς όλους τους Εβραίους και «νέα διάσταση» της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

«Υπάρχει μεγάλη εγρήγορση για την τρομοκρατία στην εβραϊκή κοινότητα της Βιέννης, όπως και σε ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα στην Ευρώπη. Πρόκειται για πρόβλημα που υπάρχει στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κίνδυνος τρομοκρατίας αυξήθηκε, υπήρχε πάντα», είπε χαρακτηριστικά σε έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης της Bild ο κ. Νούλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια εκπομπή, ο ειδικός στα θέματα τρομοκρατίας Πέτερ Νόιμαν τόνισε ότι «εφόσον η κατάσταση είναι όπως φαίνεται τώρα, πρόκειται για κάτι το οποίο οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας δεν περίμεναν, καθώς λόγω του συντετριμμένου ηθικού του ‘Ισλαμικού Κράτους’, τέτοιες συντονισμένες επιθέσεις ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν». Μίλησε δε για δραματικό γεγονός, όχι μόνο για τη Βιέννη, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. «Με έξι τόπους εγκλήματος στο κέντρο της Βιέννης, πρόκειται για την μεγαλύτερη συντονισμένη δράση από το χτύπημα στις Βρυξέλλες – αυτό θα ήταν απολύτως απίστευτο!», έκρινε ο Γερμανός ειδικός.

Ο κ. Νόιμαν εκτίμησε ακόμη ότι το χτύπημα προγραμματιζόταν από καιρό και πιθανότατα πυροδοτήθηκε από την πρόσφατη επίθεση σε εκκλησία της Νίκαιας, ενώ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ως στόχοι επελέγησαν μεταξύ άλλων μια Συναγωγή και ένα εβραϊκό εστιατόριο, έκανε λόγο για μήνυμα προς όλους τους Εβραίους, ότι δηλαδή δεν μπορούν πλέον να αισθάνονται ασφαλείς πουθενά στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης