Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ: «Δε μπορεί να συμφωνούμε πάντα και σε όλα με τις ΗΠΑ»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017, 02:59
Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ: «Δε μπορεί να συμφωνούμε πάντα και σε όλα με τις ΗΠΑ»
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί κατά πόσο η τελευταία δήλωση του Λευκού Οίκου για την κίνηση του Ισραήλ να χτίσει νέους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, θα μπορούσε να επηρεάσει τον εποικισμό της περιοχής, στο μέλλον.

Πρόκειται για την πρώτη αντίδραση από Ισραηλινό αξιωματούχο στην ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, που έγινε πριν από ώρες, τονίζοντας ότι η προσπάθεια του Ισραήλ να χτίσει νέους οικισμούς ή να προχωρήσει στην επέκταση αυτών που ήδη υπάρχουν στις κατεχόμενες περιοχές, ίσως να μη βοηθήσει την προσπάθεια επίτευξης ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να το σχολιάσουμε... Δεν θα το χαρακτηρίσω ως μεταστροφή της θέσης της αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα αυτό. Ωστόσο, το ζήτημα αυτό, είναι στην ατζέντα τους. Θα συζητηθεί στη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και του προέδρου των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Ντάνι Ντανόν, πρεσβευτής του Ισραήλ, στην Ουάσιγκτον. «Δε μπορεί να συμφωνούμε πάντα και σε όλα», συμπλήρωσε με νόημα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017, 02:59