Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη 64.940 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των μολύνσεων στη χώρα σε 2.101.265.

Παράλληλα ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας ανήλθε σε 8.369, αυξημένος κατά 19. Ο αριθμός των ενεργών περιστατικών ανέβηκε σε ρεκόρ 409.817, ενώ ο δείκτης θετικότητας των τεστ που διενεργήθηκαν στο Ισραήλ έφθασε σε νέο υψηλό της τάξης του 18,38%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το Ισραήλ θα καταργήσει την υποχρεωτική καραντίνα για τα παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή με φορείς του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση, επικαλούμενη την ανάγκη να ανακουφιστούν οι γονείς και τα σχολεία, καθώς τα περιστατικά Covid αυξάνονται ραγδαία λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε ότι από τις 27 Ιανουαρίου τα παιδιά θα χρειάζεται απλώς να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε τεστ αντιγόνου στο σπίτι και, αν το αποτέλεσμα βγει θετικό ή αν δεν αισθάνονται καλά, θα απέχουν από το σχολείο μέχρι να αναρρώσουν. Τα σελφ τεστ για τα παιδιά θα διατίθενται δωρεάν, διευκρίνισε.

Παράλληλα η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης