Οκτακόσιοι Σύροι, μέλη της οργάνωσης εθελοντών διασωστών Λευκά Κράνη που δρα στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Συρίας, και οι οικογένειές τους, απομακρύνθηκαν προς το Ισραήλ και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία, μετέδωσε σήμερα ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής απειλούνται από την προέλαση των στρατευμάτων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη νότια Συρία, σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο οποίος διευκρίνισε ότι η επιχείρηση αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το Αμάν ανακοίνωσε παράλληλα ότι αυτοί οι Σύροι αυτοί θα μεταφερθούν προς τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής, η οποία εργάζεται κυρίως για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα ερείπια κτιρίων που καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού ή της ρωσικής αεροπορίας, απειλούνται με φυλάκιση ή εκτέλεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του την απομάκρυνση των μελών των Λευκών Κρανών προς μια “γειτονική χώρα”, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, και υπογράμμισε παράλληλα ότι η επιχείρηση αυτή δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως μια αλλαγή στην πολιτική του Ισραήλ, το οποίο αρνείται να δεχθεί Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός του.

“Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κίνηση που αποτελεί εξαίρεση. Το Ισραήλ διατηρεί την πολιτική του της μη επέμβασης στην σύγκρουση στη Συρία και συνεχίζει να θεωρεί το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για όλες τις ενέργειες που γίνονται σε συριακό έδαφος”, προστίθεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης