Ο επικεφαλής του Iσραηλινού γενικού επιτελείου ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για ένα πρόσφατο αεροπορικό πλήγμα σε αυτοκινητοπομπή που είχε εισέλθει στη Συρία από το Ιράκ, λέγοντας πως ο στόχος ήταν ένα φορτηγό που μετέφερε οπλισμό.

Αν και δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για το συμβάν, λέγοντας μόνο ότι έλαβε χώρα «πριν από αρκετές εβδομάδες», ο αντιστράτηγος Αβίβ Κοχαβί φαίνεται πως αναφερόταν σε μία επίθεση στις 8 Νοεμβρίου κατά την οποία σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους είχαν καταστραφεί δύο βυτιοφόρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν δεν ήταν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίας, δήλωσε ο Κοχαβί σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε το Reichman University, «πιθανόν να μην είχαμε μάθει πως μεταξύ των 25 φορτηγών (στην αυτοκινητοπομπή) αυτό ήταν το φορτηγό –το φορτηγό αριθμός οκτώ– αυτό ήταν το φορτηγό με τα όπλα».

«Εκεί επίσης, έπρεπε να σταλούν πιλότοι. Έπρεπε να ξέρουν πώς να ξεφύγουν από τους πυραύλους εδάφους-αέρος», πρόσθεσε, υπαινισσόμενος πως επανδρωμένα μαχητικά χρησιμοποιήθηκαν για τη μακρινή αποστολή. Ιρακινοί αξιωματούχοι είχαν περιγράψει την επίθεση της 8ης Νοεμβρίου ως έργο ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone).

Για σχεδόν μία δεκαετία, το Ισραήλ εξαπέλυε αεροπορικά πλήγματα εναντίον φερόμενων ως ιρανικών μεταφορών όπλων και αναπτύξεων προσωπικού στη γειτονική Συρία. Ισραηλινοί αξιωματούχοι σπανίως παραδέχονται την ευθύνη για ειδικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιφερειακός αξιωματούχος που πρόσκειται στο Ιράν δήλωσε πως δύο Σύροι υπήκοοι σκοτώθηκαν στο αεροπορικό πλήγμα της 8ης Νοεμβρίου. Αξιωματούχοι στα σύνορα Ιράκ-Συρίας δεν γνωρίζουν αν υπήρξαν ιρανικές απώλειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης