Ισραήλ: Ένοπλοι στρατιώτες θα συνδράμουν την αστυνομία στην επιτήρηση της κατάστασης αποκλεισμού

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 14:35
Ισραήλ: Ένοπλοι στρατιώτες θα συνδράμουν την αστυνομία στην επιτήρηση της κατάστασης αποκλεισμού

Το Ισραήλ θα αναπτύξει ένοπλους στρατιώτες προκειμένου να υποστηρίξουν την αστυνομία στις περιπολίες στους δρόμους για την επιβολή της κατάστασης αποκλεισμού απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Περίπου 500 στρατιώτες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με διμοιρίες αστυνομικών από την Κυριακή προκειμένου να συνδράμουν «στην περιφρούρηση, απομόνωση και ασφάλιση ορισμένων περιοχών, αποκλείοντας δρόμους και σε επιπρόσθετες παρόμοιες αποστολές» ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει τουλάχιστον 3.000 μολύνσεις και 10 θανάτους από την ασθένεια. Αυτή την εβδομάδα, οι Αρχές ενέτειναν τη μερική κατάσταση αποκλεισμού, απαιτώντας από τους πολίτες να παραμένουν μέσα σε ακτίνα 100 μέτρων από τα σπίτια τους και ορίζοντας κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων.

Οι Ισραηλινοί έχουν κληθεί να μένουν κατά το δυνατόν στα σπίτια τους, τα σχολεία είναι κλειστά και πολλές επιχειρήσεις έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 500.000 εργαζόμενοι να έχουν απολυθεί. Η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα προκειμένου να επιβάλει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και να σταματήσει τις συναθροίσεις. Οι στρατιώτες θα φέρουν όπλα και ένα τάγμα στρατιωτών θα αναπτυχθεί σε καθεμία από τις οκτώ αστυνομικές περιφέρειες του Ισραήλ, ανέφερε ο στρατός.

Οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει τριγμούς στην οικονομία του Ισραήλ. Η Κεντρική Τράπεζα προέβλεψε αυτή την εβδομάδα συρρίκνωση της οικονομίας κατά 2,5% το 2020, αλλά μόνο στην περίπτωση που η μερική κατάσταση απαγόρευσης χαλαρώσει μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει τα προαπαιτούμενα για τη λήψη επιδομάτων ανεργίας, αλλά δεν έχει πει πόσο θα κοστίσει το πακέτο μέτρων βοήθειας.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπεν Γκαντζ επικαλέστηκε χθες την πανδημία προκειμένου να προχωρήσει προς μια κυβέρνηση ενότητας με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη και θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος του πολιτικού αδιεξόδου που διαρκεί έναν χρόνο τώρα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020, 14:46